Brygget to batcher med lager for 14 dager siden og satte de i hvert sitt kjøleskap. De første tre dagene fikk jeg ikke temp under 14-15 grader, den siste halvannen uka har det vært 3-6 grader, dette etter kun en minimal justering.
GJæret med WLP830 så dermed har ølet hatt først for høy og deretter for lav temperatur. FG er nå 1025-26, OG var på 1055 og 1058.. skulle helst fått gjæret ned 6-8 poeng til.
Ved ytterligere justering nå risikerer jeg at skapene bikker 15 grader igjen. Er det bedre å holde temp lav snarere enn høy for resten av tiden? Tenker 3-4 uker til før tapping.
GJæret med WLP830 så dermed har ølet hatt først for høy og deretter for lav temperatur. FG er nå 1025-26, OG var på 1055 og 1058.. skulle helst fått gjæret ned 6-8 poeng til.
Ved ytterligere justering nå risikerer jeg at skapene bikker 15 grader igjen. Er det bedre å holde temp lav snarere enn høy for resten av tiden? Tenker 3-4 uker til før tapping.