Hei, vi er en gjeng studenter fra Trondheim som har satt igang et relativt ambisiøst prosjekt med å bygge et helautomatisert bryggeanlegg. Ingen av oss har brygget øl før, men det gjør det bare mer spennende!
Vi har sålangt fått gjort følgende:
- Fått tak i 2stk 200l varmtvannsberedere hvor toppen er kuttet av. Disse er vasket med saltsyre og ser bra ut.
- Kjøpt 3stk 2000W formbare varmeelementer fra cateringparts.co.uk
- Kjøpt 8stk motoriserte kuleventiler, pt-100 elementer, ssr-releer og annet snacks fra China
- Kjøpt tri-clover fittings til tapping av tank, samt montering av pt-100.
- Kjøpt en march-815pl pumpe
En kjapp skisse av hvordan vi har sett for oss systemet er lagt ved posten.
Vi ønsker gjerne innspill fra dere her på forumet om ting vi burde tenke på, feil dere har gjort, designtips eller andre kommentarer
Akkurat nå har jeg følgende spørsmål (som viser min manglende kunnskap om selve bryggeprosessen):
Vi varmer opp vann i koketanken og når dette har nådd mesketemperatur overføres det til mesketanken og malten tilsettes:
- Hvordan bør vi oppbevare malten i mesketanken når vi skal brygge brygg opp mot 100L ++.
- Hvordan bør silanordningen i bunnen av mesketanken være?
- Hvordan bør dusjhodet / tilførselen av vørter fra rims og tilbake i tanken utformes?
og
- Når dette har stått og sikulert gjennom RIMS tuben for å opprettholde riktig temperatur og endelig er klart til koking, så har jeg lest at man bør skylle gjennom malten med varmt vann for å få med alle godsakene. Hvordan ville dere løst dette med kun to tanker slik som vi har? Trenger man å skylle med varmt vann når man kjører RIMS?
Skal forresten til sveiseverkstedet imorgen for å sveise inn tri-clover ferrulene, så hvis noen har tips til hvor man bør plassere pt-100 og/eller avløpet i tanken hører jeg gjerne fra dere!
Vi skal lage en liten blogg hvor vi legger ut bilder fra bygge- (og forhåpentligvis også) brygge-prossessen.
Takk
Bernt
Vi har sålangt fått gjort følgende:
- Fått tak i 2stk 200l varmtvannsberedere hvor toppen er kuttet av. Disse er vasket med saltsyre og ser bra ut.
- Kjøpt 3stk 2000W formbare varmeelementer fra cateringparts.co.uk
- Kjøpt 8stk motoriserte kuleventiler, pt-100 elementer, ssr-releer og annet snacks fra China
- Kjøpt tri-clover fittings til tapping av tank, samt montering av pt-100.
- Kjøpt en march-815pl pumpe
En kjapp skisse av hvordan vi har sett for oss systemet er lagt ved posten.
Vi ønsker gjerne innspill fra dere her på forumet om ting vi burde tenke på, feil dere har gjort, designtips eller andre kommentarer
Akkurat nå har jeg følgende spørsmål (som viser min manglende kunnskap om selve bryggeprosessen):
Vi varmer opp vann i koketanken og når dette har nådd mesketemperatur overføres det til mesketanken og malten tilsettes:
- Hvordan bør vi oppbevare malten i mesketanken når vi skal brygge brygg opp mot 100L ++.
- Hvordan bør silanordningen i bunnen av mesketanken være?
- Hvordan bør dusjhodet / tilførselen av vørter fra rims og tilbake i tanken utformes?
og
- Når dette har stått og sikulert gjennom RIMS tuben for å opprettholde riktig temperatur og endelig er klart til koking, så har jeg lest at man bør skylle gjennom malten med varmt vann for å få med alle godsakene. Hvordan ville dere løst dette med kun to tanker slik som vi har? Trenger man å skylle med varmt vann når man kjører RIMS?
Skal forresten til sveiseverkstedet imorgen for å sveise inn tri-clover ferrulene, så hvis noen har tips til hvor man bør plassere pt-100 og/eller avløpet i tanken hører jeg gjerne fra dere!
Vi skal lage en liten blogg hvor vi legger ut bilder fra bygge- (og forhåpentligvis også) brygge-prossessen.
Takk
Bernt