1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Prøver meg på en Norsk klassisk Juløl

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av BMW Terje, 15 Okt 2012.

  1. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har satt en Norsk klassisk Juløl i helga , noen som har kommentarer til denne  :biersmile:

    #16-Nissen kommer Orstad Bryggelaug
               
               Statistics
               Volume:45 liters
               OG:1064
               FG:1015
               Alcohol:6.4 % by vol.
               Colour:53 EBC (Dark brown)
               Bitterness:31 IBU
               BU/GU:0.48

            Malt
               Pilsner Malt 3 EBC 3EBC 5000g
               Munich Malt 20 EBC 10EBC 5500g
               Cara Munich 100 EBC 50EBC 1500g
               Crystal Malt 135 400EBC 1100g
               Chocolate Malt 1200EBC 100g
               Cara Red 40 EBC 40EBC 550g


           Humle
               Saaz3.6%alpha 100g 60minutes
               Saaz3.6%alpha 40g 15minutes
               Hallertau Aroma7.0%alpha 50g 5minutes

         Fermentation
         Yeast: 2042 Danish Lager
         Fermented at 10 degrees C for 20 days.
         Fermented at 16 degrees C for 20 days.
         Lagered at 4 degrees C for 40 days.

         Comments:

         20 gram Klar Urt 15minutter
         Høstet gjær fra Norsk Pils 1 gang bruk
         Etter mesking OG-1065.
         Vasking 14liter, etter vask OG-1060
         Etter kok OG-1064
     
  2. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Noen grunn til saaz som bitterhumle?
    Med hallertau som aromahumle ville jeg heller byttet de to, men det er meg da...
     
  3. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei ingen spesiell grunn til Saaz som bitter og Hallertau som aroma , men laget nettop en pils med kun Saaz som humle og ville endre noe.
    Har egentlig ingen erfaring med hallertau som humle sort.

    Ellers så ble oppskriften laget litt etter "man tager hva man haver "  :laugh: , og Hallertau humlen var blomst så tenkte den passet best som aroma? eller?
    Men tar gjerne imot synspunkter og tanker om humlevalg , gjerne spesifiser hvorfor da jeg ikke er noen dreven bryggemester  :biersmile:

    Noen synspunkter på maltvalget? forslag til endringer og smak ?

    Brukte også en gjær som ble høstet av en Pils for to uker siden, det ser ut til og fungere fint.

    Hilsen
    Terje
     
  4. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Humlevalget er for så vidt greit, men såpass mye humle så sent i kokinga er litt i overkant. Det tradisjonelle, norske juleølet kan med fordel brygges med kun bitterhumle.
     
  5. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei hvordan ville du satt opp humlingen på 45liter i antall gram, kun hatt Saaz humlen og droppet aroma for eks?
    Andre humletyper som er riktig for godt Norsk juleøl :)

    Hilsen
    Terje
     
  6. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    For eksempel noe slikt. Sjekk også prisvinnende oppskrifter på forumet.
     

Del denne siden