Hei!
Dette er litt flaut å spørre om, men... ta i betraktning at jeg er en helt nyfrelst hjemmebrygger, da!
I går kveld skulle jeg måle SG i mitt aller første brygg; en american pale ale som har stått til gjæring i snart to uker nå. Jeg steriliserte heverten (en sånn auto-siphon-sak), stakk den nedi gjæringsbøtta, og prøvde å pumpe ut en skvett. Etter litt bal og styr (måtte holde fast målebegeret med føttene), klarte jeg å få litt ut av heverten, men det ble ikke bare en liten skvett. Før jeg klarte å knipe igjen slangen, lå det ihvertfall en par desiliter utover gulvet... Det som var igjen i heverten etterpå, gikk rett tilbake til bøtta. Håper ikke jeg har ødelagt noe nå!
Det jeg lurer på er derfor: Hvordan gjør dere det når dere skal ta en prøve? Har dere bare litt mer kontroll på heverten enn det jeg har, eller er det noen som desinfiserer oechslevekten og bare slipper den oppi bøtta?
Dette ble veldig mye tekst, men jeg er veldig takknemlig hvis noen tar seg tid til å svare!
Dette er litt flaut å spørre om, men... ta i betraktning at jeg er en helt nyfrelst hjemmebrygger, da!
I går kveld skulle jeg måle SG i mitt aller første brygg; en american pale ale som har stått til gjæring i snart to uker nå. Jeg steriliserte heverten (en sånn auto-siphon-sak), stakk den nedi gjæringsbøtta, og prøvde å pumpe ut en skvett. Etter litt bal og styr (måtte holde fast målebegeret med føttene), klarte jeg å få litt ut av heverten, men det ble ikke bare en liten skvett. Før jeg klarte å knipe igjen slangen, lå det ihvertfall en par desiliter utover gulvet... Det som var igjen i heverten etterpå, gikk rett tilbake til bøtta. Håper ikke jeg har ødelagt noe nå!
Det jeg lurer på er derfor: Hvordan gjør dere det når dere skal ta en prøve? Har dere bare litt mer kontroll på heverten enn det jeg har, eller er det noen som desinfiserer oechslevekten og bare slipper den oppi bøtta?
Dette ble veldig mye tekst, men jeg er veldig takknemlig hvis noen tar seg tid til å svare!