Sikkert dumt spørsmål men:
Har til nå brygget byggesett og ekstrakt/minimash. Siste to batcher, en IPA OG 1079-FG 1010 og en stout OG 1059-FG 1012 på 25liter hver. Når jeg har fått disse på fat så legger jeg merke til at størrelsenforskjellen på gjærkakene en ganske formidabel. IPA'en hadde nok en gjærkake på 4-5 cm oppetter veggen i bøtta mens stouten hadde en kake som bare gikk ca 2 cm oppetter veggen.
Brukt samme mengde gjær Safale 04 på den ene og Safale 05 på den andre. Hvorfor er det slik? Har jeg gjort noe feil eller ??
Har til nå brygget byggesett og ekstrakt/minimash. Siste to batcher, en IPA OG 1079-FG 1010 og en stout OG 1059-FG 1012 på 25liter hver. Når jeg har fått disse på fat så legger jeg merke til at størrelsenforskjellen på gjærkakene en ganske formidabel. IPA'en hadde nok en gjærkake på 4-5 cm oppetter veggen i bøtta mens stouten hadde en kake som bare gikk ca 2 cm oppetter veggen.
Brukt samme mengde gjær Safale 04 på den ene og Safale 05 på den andre. Hvorfor er det slik? Har jeg gjort noe feil eller ??