QR kode

steinbukk

Norbrygg-medlem
Hei, ser av tidligere tråder at QR koder har vært diskutert. Jeg kunne ønske å få QR kodet oppskriften som jeg har laget vha Beersmith. Har sendt mail til Beersmith, men har ikke fått svar. Har noen av dere kjennskap til hvordan eller hvilket program jeg trenger for å "konventere" en oppskrift slik at den kan senere limes inn på flaske øl etiketten tilsvarende 7 fjell ?
 
"Barcode" er fascinerande saker og todimensjonal kode som QR-kode er ennå meir fascinerande.

QR-kode blir idag (tilsynelatande) oftast brukt til URL-koding (altså "http://ei-eller-anna-adresse.noko) men sjølve metoden er laga for mykje meir enn URL-ar og dei kan - med rett oppløysing - innehalda 5296 karakterar (alfanumeriske med litt til) - men då er dei nok meir omfattande enn dei som dei fleste vanlegvis kjenner til.

Her er ei (grov) oppskrift på ein Kølsch i litt meir fortetta QR -kode - altså - ikkje noko URL her men ei oppskrift på ingrediensar..

Du kan laga den her: https://www.the-qrcode-generator.com
 

Vedlegg

  • kolsch.jpg
    kolsch.jpg
    44,2 KB · Sett: 105
Hei, har prøvd det ut . Og det fungerte !!!!!
Heretter vil jeg kopiere det , legge koden inn på egen fil , og lime den inn på etiketten
Stillig!!!!!
Tusen takk for hjelpen
 
Det er meir fornuftig å bruka QR-kode til øloppskrifter enn berre ein liten URL - å berre bruka den til URL er omtrent som å kjøra til butikken med ein lastebil for å henta ein kasse øl.
 
Tilbake
Topp