"Gjærstarter"

Trenger ett super kjapt svar : skal bruke tørr gjær og tenkte da å lage en liten starter, tappa litt fra mesken og satt det i kjøleskapet kan jeg tilsette gjæren nå når det er 20 grader? Eller burde jeg ha kokt det først ?
 
terje1ok skrev:
Ok, takk for svar. Men litt søtt vann er vell litt bedre el? :)
Nei :)
Hvilken Og på vørteren? Hvilken gjær? Hvilken temperatur? Hvilken oksygentilsetting bruker du?
Tørrgjær rehydreres best ved vann 25 grader +/- uten ommrøring i 15 min. Deretter ristes det sammen. 1 del gjærvekt 10 deler kokt avkjølt vann til ca 25 grader. :)
 
terje1ok skrev:
Ooops. Og ca 1.050 Nottingham gjær, ca 22grader, ingen O₂. Jaja det går vel bra? Putta det oppi jeg, :-(
Ingen oksygenering?
Men nottingham er en grei gjær, det blir sikkert et ok resultat, ville ikke gått over 22 grader, men det er meg. :)
 
ikke annet o2 enn røring, men skal riste gjæringskarret etterpå og når jeg tapper over til gjæringskaret har jeg ett par hakk i slangen slik at den suger inn luft.
Hvilken gradenr ville du ha gjæret det på ? jeg tenkte å starte kaldt ca 16 17 også gå over i 20 - 22.
 
Tilbake
Topp