"Hjemmelaget smak" på mine seneste brygg...

Mye skum er desverre ikke ensbetydende med godt ogsygenopptak i vørteren.
Merket forskjell på at jeg nå har en rustfri oksygensten på 2 micron kontra "drittsteiner av billigtypen med synbart større og ukjent åpning.
Mye mindre bobler og lavere luftgjennomstrømming bidrar til mindre skum, men forhåpentligvis bedre oksygenopptak. (uten at jeg har annledning til å måle....)
Min teori der er at oksygen opptatt i vørteren lager lite skum, mens oksygen pumpet ned i vørteren uten og bli tatt opp bobler opp som skum... Men sikker er jeg ikke da ;)
 
Hei!

Bra diskusjon. Jeg for min del mener at jeg har fått bukt med denne hjemmelagdsmaken etter at jeg begynte med flaskefyller som fyller fra bunn og opp. Har en mistanke om at ølet ble oksidert ved tapping på flasker før. Da jeg bare tappet rett fra krana og i flaska ved å holde den på siden,slik at ølet rant nedover veggen i flaskene. Ikke sikkert det er dette som er problemet her da.


Kenneth
 
Tilbake
Topp