Hei alle vakre bryggere!
Dette er min første post her på norbrygg! :ilike:
Har lest meg opp endel om øl og ølbrygging, samt brygget mitt brygg #10 for 2 uker siden, men aldri følt at jeg har fått den virkelig rene, gode smaken som mikrobrygget kjøpe-øl.
For 3 uker siden brygget jeg mitt første undergjæret øl (BB Pilsner ferdig sett) men byttet ut gjæren fra Saflager 34/70 til Saflager s-23, samt at jeg tørrhumlet med 25 gram citra humle ved Diacetylrest. (2 uker inn i gjæringsprosessen)
Gjæringen gikk veldig fint! Hadde den ved jevne 10 C i 2 uker, for så ved 18 C i litt over 1 uke. Begynte ved OG 1050 og endte ved FG 1007.
Alt bra så langt, men når jeg smakte på ølet ved tapping, syntes jeg det hadde en stram lukt av "svette og kattepiss". Ellers så var det en helt fantastisk frisk og ren smak.
Vil denne aromaen forverre seg, eller vil det "legge seg" ved lagring?
Takk for alle svar og brygg vel!
Dette er min første post her på norbrygg! :ilike:
Har lest meg opp endel om øl og ølbrygging, samt brygget mitt brygg #10 for 2 uker siden, men aldri følt at jeg har fått den virkelig rene, gode smaken som mikrobrygget kjøpe-øl.
For 3 uker siden brygget jeg mitt første undergjæret øl (BB Pilsner ferdig sett) men byttet ut gjæren fra Saflager 34/70 til Saflager s-23, samt at jeg tørrhumlet med 25 gram citra humle ved Diacetylrest. (2 uker inn i gjæringsprosessen)
Gjæringen gikk veldig fint! Hadde den ved jevne 10 C i 2 uker, for så ved 18 C i litt over 1 uke. Begynte ved OG 1050 og endte ved FG 1007.
Alt bra så langt, men når jeg smakte på ølet ved tapping, syntes jeg det hadde en stram lukt av "svette og kattepiss". Ellers så var det en helt fantastisk frisk og ren smak.
Vil denne aromaen forverre seg, eller vil det "legge seg" ved lagring?
Takk for alle svar og brygg vel!