"Tilleggsutstyr" til Speidel og brukertips

Vi er en gjeng som brygger med en 50L speidel i leilighet og kunne tenke oss å vite litt hva andre bruker til å gjøre bryggedagen enklere, spesielt med tanke på vasking underveis og etter brygging og minimering av søl.

-Vi har gått til innkjøp av vaskesettet som hører til. Det gjør saken litt enklere.
-Vi kjøpte nylig en murerbøtte som vi setter maltrøret i, dette har vært til stor hjelp for å hindre grising i leiligheten.
-Ellers bruker vi mye søppelsekker og håndklær :)

Noen andre praktiske tips som folk med mer erfaring enn oss har kommet frem til? (Trenger ikke være utstyr)
 
Brygger selv med en 20 l Speidel i en leilighet, og er sjeleglad for at jeg har et bad som er stort nok å brygge på... Gjør mye av forberedelsene på kjøkkenet (maling av malt, tilmåling av mineraler og humleposer, etc,) men finner det uvurderlig å ha et våtrom til selve bryggeprosessen... Der har du også med enkle grep et kjøleanlegg (vann slange på dusjuttaket og avløpet til vaskemaskinen) og en dass å skylle ut den grumsete kokegryta i etter bryggingen. Ikke minst: Varmekabler som gjør at alt bryggeutstyret kan stables så det tørker over natten og kan stues bort i bakker i boden etterpå.

Utover det, generelt, har jeg erfart at den mest vesentlige enkeltfaktoren som bidrar til å holde bryggeprosessen ren og pen ganske enkelt er planlegging...
 
Tilbake
Topp