"Tørr" smak

katla

 
Eg har laga ein Wit der eg har brukt litt Torrified Wheat og ingefær i tillegg til koriander og pommerans.    Den vart kjølt litt vel mykje så gjæren fekk vel sjokk og den tok si tid før den kom seg til å få igang gjæringa så den var i full vigør først etter omlag 10  dagar. 

Greier ikkje bestemma meg for om smaken er OK eller ikkje - den har ein slags tørr (bitter) sjampanjeaktig smak. 

Spørsmålet er då: er det a) den seine gjæringa, b) ingefæren eller c) Torrified Wheat som slår ut her? 
 
2 nye faktorer i et brygg.
er vel bare å brygge 2 nye brygg, en med ingefær og en med torrified wheat

gøy å brygge og beste fasit
 
Det er vel sannsynligvis gjæren som har mest å si der? Torrified hvete har jeg brygget med selv, og ikke merket noe champagne smak.
 
Tilbake
Topp