Råd om vasking (desinfisering) av utstyr

Jeg har jo bare hatt et brygg til nå, men jeg hadde 2 kar stående, ett med reint vann til å skylle litermål og alt annet jeg brukte underveis, for å få vekk malt / sukker, og et kar med starsan som jeg dyppet alt i, rett før det kom i kontakt med vørteren igjen. Til og med før kok, men det er helst for å legge til seg en vane, slik at ikke man glemmer det etter kok. Vet ikke om dette er noen god løsning, men det virket veldig greit for meg der og da.. Neste gang har jeg sikkert litt Zalo og en børste i vannet :)
 
Vil ikke anbefale å tilføre Zalo i ølet, hvor enn så lite.
Høres ut som du har skjønt grunnprinsippet, bare husk at dersom det fortsatt skal koke i mer enn fem minutter trenger man ikke tenke på starsan. Etter kokingen er det derimot veldig viktig.
Kjøp deg en sprayflaske og ha ferdig utblandet star san stående, er veldig praktisk.
 
prøvd å finne det ut ved å lese på forumet her, men.. Hvor lenge kan du ha utblandet Starsand? Fks i en sprayflaske eller en bøtte med lokk mellom hver brygging? Blandes det ny hver gang?
 
Tilbake
Topp