Mens jeg ventet på at AG utstyr skulle komme på plass startet jeg med ett St. Peters IPA sett. Utålmodig som jeg var(er), bestemte jeg meg for å teste cold crash ca 1 uke etter start gjæring samt litt ekstra tørrhumling. Det var 0 aktivitet, så tok ikke noe mål. Etter en snau uke i 0-10c på dunken, ble de flasket.
Problem 1: FG er 1.030. Så det smaker krydret sukkerlake. Fant ut dette ved flasking, men satset på at karbonering vill dytte det ned noen punkter til. OG var 1.052, så det er forsvinnende lite alkohol.
Problem 2: Det virker ikke som det er noe fres i karboneringen. Det samler seg en del gjær/bunnfall i flasken, men eller er det rimelig flatt etter 2 uker i ca 20c.
Anser denne batchen som tapt, men har lyst til å eksperimentere litt. Planen er å helle tilbake innholdet i gjæringskar (forsiktig), tilsette ca 5dl candi sirup, og ny gjær. regner med att ny OG vil ligge rundt 1.040, og eksisterende alkohol rudt 3,5%.
Det store spørsmålet er hvordan få det til å gjære uten å tilsette oksygen, som jeg skjønner ville vært dumt på dette stadiet. Jeg har en dunk med belgisk golden ale som akkurat har begynt å gjære med M27 gjær. Denne skal visstok kunne gjære helt ned mot (og under) 1.000. Kan jeg ta en øse fra toppen på denne og helle over i dunken med feilslått IPA? eller vil dette være alt for lite gjær. Har ikke tilgang på utstyr til å lage starter for øyeblikket, men kan til nød skaffes.
Har også en konisk dunk (SS brew) med 10% porter på som har stått 1 uke, og er stort sett ferdig med gjæringen, så det er enkelt å tappe gjær fra denne (Nottingham)
Alternativt pitche hele IPA'n på gjæren fra den belgiske når den er ferdig, kanskje med 1 liter candi sirup?
Skjønner at dette ikke blir ideelt uansett, men alternativet er å helle ut.
Problem 1: FG er 1.030. Så det smaker krydret sukkerlake. Fant ut dette ved flasking, men satset på at karbonering vill dytte det ned noen punkter til. OG var 1.052, så det er forsvinnende lite alkohol.
Problem 2: Det virker ikke som det er noe fres i karboneringen. Det samler seg en del gjær/bunnfall i flasken, men eller er det rimelig flatt etter 2 uker i ca 20c.
Anser denne batchen som tapt, men har lyst til å eksperimentere litt. Planen er å helle tilbake innholdet i gjæringskar (forsiktig), tilsette ca 5dl candi sirup, og ny gjær. regner med att ny OG vil ligge rundt 1.040, og eksisterende alkohol rudt 3,5%.
Det store spørsmålet er hvordan få det til å gjære uten å tilsette oksygen, som jeg skjønner ville vært dumt på dette stadiet. Jeg har en dunk med belgisk golden ale som akkurat har begynt å gjære med M27 gjær. Denne skal visstok kunne gjære helt ned mot (og under) 1.000. Kan jeg ta en øse fra toppen på denne og helle over i dunken med feilslått IPA? eller vil dette være alt for lite gjær. Har ikke tilgang på utstyr til å lage starter for øyeblikket, men kan til nød skaffes.
Har også en konisk dunk (SS brew) med 10% porter på som har stått 1 uke, og er stort sett ferdig med gjæringen, så det er enkelt å tappe gjær fra denne (Nottingham)
Alternativt pitche hele IPA'n på gjæren fra den belgiske når den er ferdig, kanskje med 1 liter candi sirup?
Skjønner at dette ikke blir ideelt uansett, men alternativet er å helle ut.