Hei!
Jeg har lenge styrt gjæringstemperaturene mine kun ved å flytte rundt på gjæringskarene mellom forskjellige temperatursoner hjemme.
Jeg har en fryseboks som jeg tidligere brukte til temperaturstyrt gjæring som jeg fikk i drift igjen i går til det første pilsbrygget på lang tid.
Hva mener dere er beste praksis: Styre temperaturen etter temperaturen i ølet eller temperaturen i gjæringskammeret?
I går virket det for meg logisk å styre etter temperatur i ølet men jeg får ikke plassert sensoren inni dunken så jeg gikk for en mellomting og tapet temperatursonden til Inkbirden til gjæringskaret (i stål) med litt isolasjon mot luften.
Men i morges oppdaget jeg at temperaturen hadde falt litt mer enn jeg ønsket.
Så jeg lurer på om det kanskje er bedre å styre etter lufttemperaturen da denne kjøles raskere, fryseren vil starte hyppigere men i kortere intervaller og risikoen for overkjøling minker kanskje?
Jeg har lenge styrt gjæringstemperaturene mine kun ved å flytte rundt på gjæringskarene mellom forskjellige temperatursoner hjemme.
Jeg har en fryseboks som jeg tidligere brukte til temperaturstyrt gjæring som jeg fikk i drift igjen i går til det første pilsbrygget på lang tid.
Hva mener dere er beste praksis: Styre temperaturen etter temperaturen i ølet eller temperaturen i gjæringskammeret?
I går virket det for meg logisk å styre etter temperatur i ølet men jeg får ikke plassert sensoren inni dunken så jeg gikk for en mellomting og tapet temperatursonden til Inkbirden til gjæringskaret (i stål) med litt isolasjon mot luften.
Men i morges oppdaget jeg at temperaturen hadde falt litt mer enn jeg ønsket.
Så jeg lurer på om det kanskje er bedre å styre etter lufttemperaturen da denne kjøles raskere, fryseren vil starte hyppigere men i kortere intervaller og risikoen for overkjøling minker kanskje?