Rengjøre og desinfisere cornelius-fat

gustavf skrev:
.....Fatet er uten infeksjon, men denne gangen kom det en infeksjon snikende i flaskene. Jeg mistenker at jeg skal ha nye gjæringskar (som også brukes til omtapping ved flasking).

Hvordan påviser du infeksjon som er kommet i flaskene? Er det smak og lukt eller noen test av noe slag?

Tom.
 
Dahlberg skrev:
Hvordan påviser du infeksjon som er kommet i flaskene? Er det smak og lukt eller noen test av noe slag?

Tom.

Enkleste er jo smak og lukt. Men du kan jo gå mer vitenskapelig til verks om du ønsker. Du kan jo kjøpe deg et testsett petrifilm e.l som påviser bakterier og mengde bakterier. UV lys kan brukes eller mikroskop.
Men man kommer jo langt bare ved å bruke lukt og smak. Om du klarer å finne en fremredende usmak i ølet som ikke skal være der så kan du bare slenge inn et spørsmål på forumet. Feks kan smørsmak være tegn på infeksjon.
Mens forskjellige fruktsmaker kommer av gjærprofil og temperaturen under gjæring. Sur smak vil igjen være spesielt og vil også være en indikator på at ølet er infisert.
 
Tilbake
Topp