Hva er den beste måten å rengjøre kokekjeler i aluminium på? Jeg har forstått det slik at en ikke må bruke vaskemiddel som virker etsende, fordi det er viktig å beholde oksidlaget på aluminiumen. Hvis det får bygge seg opp vil ikke aluminiumen reagere med vørteren og være mest mulig nøytral så det blir minst mulig smak på brygget.
Hva bruker andre som koker i aluminiumskjeler? Starsan? Krystallsoda? Maskinoppvaskmaskinmiddel? Flaske og ballongrens? Bare varmt vann og skrubb?
Jeg regner med at rengjøring av kokekar ikke er like kritisk som resten av utstyret, siden det kokes. Men det må selvsagt ikke være rester i kjelen som kan påvirke smaken.
Spørsmålet gjelder også værterkjøler i kobber, regner med at det blir mye det samme.
Hva bruker andre som koker i aluminiumskjeler? Starsan? Krystallsoda? Maskinoppvaskmaskinmiddel? Flaske og ballongrens? Bare varmt vann og skrubb?
Jeg regner med at rengjøring av kokekar ikke er like kritisk som resten av utstyret, siden det kokes. Men det må selvsagt ikke være rester i kjelen som kan påvirke smaken.
Spørsmålet gjelder også værterkjøler i kobber, regner med at det blir mye det samme.