Hei dere,
Jeg var tidligere litt plaget med infeksjoner, og etter innkjøp av nye gjæringskar har jeg lagt litt om på rutinene mine, for å motvirke dette.
I forkant av hvert brygg så desinfiserer jeg alt som kommer i kontakt med vørter etter kok.
Dette er jo standard prosesdyre.
Etter gjæringen er over, så har jeg i motsetning til før slutter å la karet stå i en PWB/oppvaskmiddel blanding fordi jeg glemte bort hele karret og det kunne stå slik i noen dager dager.
I stedet skyller jeg umiddelbart ut av det, etter jeg har flasket, og tilsetter oppvaskmiddel som jeg forsiktig
vasker med på innsiden av gjæringskaret. Bruker da den myke siden av en ren svamp.
Skyller 2-3 ganger med kaldt vann (så lite som mulig) men jeg smaker på vannet i karret for å forsikre meg om at såpen er borte.
Etter vask så desinfiserer jeg med starsan og lar skummet dryppe av før jeg setter dunken bort i ett skap.
Dette har fungert til nå, men jeg vet ikke om alle praktiserer å vaske/desinfisere karret samme dagen man har tappet over på flaske/fat?
Jeg var tidligere litt plaget med infeksjoner, og etter innkjøp av nye gjæringskar har jeg lagt litt om på rutinene mine, for å motvirke dette.
I forkant av hvert brygg så desinfiserer jeg alt som kommer i kontakt med vørter etter kok.
Dette er jo standard prosesdyre.
Etter gjæringen er over, så har jeg i motsetning til før slutter å la karet stå i en PWB/oppvaskmiddel blanding fordi jeg glemte bort hele karret og det kunne stå slik i noen dager dager.
I stedet skyller jeg umiddelbart ut av det, etter jeg har flasket, og tilsetter oppvaskmiddel som jeg forsiktig
vasker med på innsiden av gjæringskaret. Bruker da den myke siden av en ren svamp.
Skyller 2-3 ganger med kaldt vann (så lite som mulig) men jeg smaker på vannet i karret for å forsikre meg om at såpen er borte.
Etter vask så desinfiserer jeg med starsan og lar skummet dryppe av før jeg setter dunken bort i ett skap.
Dette har fungert til nå, men jeg vet ikke om alle praktiserer å vaske/desinfisere karret samme dagen man har tappet over på flaske/fat?