Restebrygg, forslag?

Lurer på om jeg skal koke opp noen maltrester til en ale før pils-sesongen. Med én gjæringsfryser og pils i kjømda blir det lenge til neste gang!

Dette er det jeg har:
Ca 4 - 4,5 kg MO pale malt
Ca 5 kg Munich malt
2 kg rugmalt
1 kg pilsmalt
1 kg hvetemalt
1 kg havreflak
+ endel ymse krystall, sjoko, svart, etc. 
Gjær blir slurry etter WLP007 eller WLP039.

Med såpass mye münchen og rug, hva kan det bli?

Brygger batcher på sånn ca 50 liter, tenkte først å redusere volumet til ca 35 liter for en IIPA på ca OG 1.070-75 (droppe havre og hvete)
Så begynner jeg å lure litt på om det kunne fungert bedre til en havrestout?

Andre ideer?
 
Denne er jeg meget godt fornøyd med. Neste gang mesker jeg litt kaldere. mesket på 69 grader og fikk FG 21 så 68 tror jeg blir perfekt.
Ikke alt du har men nesten. Mesket uten skylling derfor det lave utbyttet.


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: 13# American Stout
Brewer: Brede Venås
Asst Brewer:
Style: American Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 65,42 l
Post Boil Volume: 60,32 l
Batch Size (fermenter): 57,00 l 
Bottling Volume: 57,00 l
Estimated OG: 1,057 SG
Estimated Color: 74,3 EBC
Estimated IBU: 42,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 67,00 %
Est Mash Efficiency: 65,7 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
10,00 g              Baking Soda (Mash 60,0 mins)            Water Agent  1        -           
10,00 g              Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)        Water Agent  2        -           
10,00 g              Chalk (Mash 60,0 mins)                  Water Agent  3        -           
5,00 g                Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent  4        -           
3,00 g                Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 mins)      Water Agent  5        -           
6,30 kg              Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)          Grain        6        39,1 %       
4,50 kg              Munich Malt (17,7 EBC)                  Grain        7        28,0 %       
2,25 kg              Oats, Flaked (2,0 EBC)                  Grain        8        14,0 %       
0,90 kg              Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)    Grain        9        5,6 %       
0,64 kg              Carafa II (811,6 EBC)                    Grain        10      4,0 %       
0,45 kg              Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)  Grain        11      2,8 %       
0,45 kg              Chocolate Malt (886,5 EBC)              Grain        12      2,8 %       
0,27 kg              Black (Patent) Malt (985,0 EBC)          Grain        13      1,7 %       
0,04 kg              Carafa III (1034,3 EBC)                  Grain        14      0,2 %       
60,00 g              Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60, Hop          15      36,9 IBUs   
100,00 g              Centennial [6,00 %] - Boil 5,0 min      Hop          16      5,3 IBUs     
3,0 pkg              Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast        17      -           
0,30 kg              Sugar, Table (Sucrose)priming (2,0 EBC)  Sugar        18      1,9 %       


Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Full Body
Total Grain Weight: 16,09 kg
----------------------------
Name              Description                            Step Temperat Step Time   
mash in          Add 80,61 l of water at 72,5 C          69,0 C        90 min       
Mash Out          Heat to 78,0 C over 10 min              78,0 C        15 min       

Sparge: Fly sparge with 0,63 l water at 78,0 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------
 
Glad jeg spurte :)  Oppskriften ser djevelsk fin ut, går for den!

Ser du bruker vannjusteringer, hvor viktig er det tror du?
Jeg bruker vann fra et oppspring i nærheten, har målt med eksostiske strips og kommet frem til at det er litt mykere enn Moss kommunale springvann. Uten at jeg egentlig vet hva det betyr..
 
Tilbake
Topp