TerjeA
Norbrygg-medlem
Heisann.
Brygger med Speidel 20 og får som regel bra resultat hver gang. Av og til brygger jeg mindre batcher. Sliter imidlertid med å beregne kokevolum både på normale 25-literbatcher og små batcher. Enten blir det for lite eller for mye til gjæring. Største problemet med det synes jeg er IBU og humlesmak blir litt uforutsigbart. Lurte derfor på om det vil være noe problemer knyttet til at jeg etter mesking, skylling og koking bevisst sørger for å få noen liter for lite på gjæringskaret og deretter etterfyller med sterilt vann til jeg når rett gjæringsvolum. Noen som har prøvd?
Brygger med Speidel 20 og får som regel bra resultat hver gang. Av og til brygger jeg mindre batcher. Sliter imidlertid med å beregne kokevolum både på normale 25-literbatcher og små batcher. Enten blir det for lite eller for mye til gjæring. Største problemet med det synes jeg er IBU og humlesmak blir litt uforutsigbart. Lurte derfor på om det vil være noe problemer knyttet til at jeg etter mesking, skylling og koking bevisst sørger for å få noen liter for lite på gjæringskaret og deretter etterfyller med sterilt vann til jeg når rett gjæringsvolum. Noen som har prøvd?