Hei!
Har planlagt å brygge en litt tørr og lys IPA i dag og tenkte at i stedet for å tilsette litt sukker hvorfor ikke prøve med ris?
Søkte litt på nett og leste litt om en DRIPA (DoubleRiceIPA) fra Kuhnhenn som hadde blitt kåret til beste IPA et eller annet sted i 2012.
Hadde bare basmatiris (har funnet ut at hurtigris vil være enklere å jobbe med) og (over)kokte 600 gram med 2.5 liter vann i en halvtime i går og har kjølt ned.
Tenkte å meske dette i en gryte sammen med en kilo pilsmalt og tilstrekkelig vann og blande denne mesken med resten av mesken i Speidelen rett før utmesksteget.
Noen som har noen ide om meskeskjema for å få maksimalt utbytte av denne risen? Skal ihvertfall koke det opp som en dekoksjon til slutt.
Har planlagt å brygge en litt tørr og lys IPA i dag og tenkte at i stedet for å tilsette litt sukker hvorfor ikke prøve med ris?
Søkte litt på nett og leste litt om en DRIPA (DoubleRiceIPA) fra Kuhnhenn som hadde blitt kåret til beste IPA et eller annet sted i 2012.
Hadde bare basmatiris (har funnet ut at hurtigris vil være enklere å jobbe med) og (over)kokte 600 gram med 2.5 liter vann i en halvtime i går og har kjølt ned.
Tenkte å meske dette i en gryte sammen med en kilo pilsmalt og tilstrekkelig vann og blande denne mesken med resten av mesken i Speidelen rett før utmesksteget.
Noen som har noen ide om meskeskjema for å få maksimalt utbytte av denne risen? Skal ihvertfall koke det opp som en dekoksjon til slutt.