Hei, dette spørsmålet har nok blitt spurt 100, om ikke 1000 ganger før.
Allikevel... brygger en Amundsen Ink and dagger IPA (Allgrain) Glemte å riste dunken før gjæringen satte i gang. Brukte den anbefalte tørrgjæren Safale US-05. Noen som har erfaring med det samme ølet uten risting? Ble det ok?
Har ellers følgt oppskriften godt frem til nå, stabil temperatur på 18-20 grader. Ploppingen startet dagen etter ganske så villt og holdt seg i det tempoet frem til 5 dag(stormgjæret) Flasking om 8 dager, ifølge oppskriften.
Takknemlig for erfaringer og gode råd
Allikevel... brygger en Amundsen Ink and dagger IPA (Allgrain) Glemte å riste dunken før gjæringen satte i gang. Brukte den anbefalte tørrgjæren Safale US-05. Noen som har erfaring med det samme ølet uten risting? Ble det ok?
Har ellers følgt oppskriften godt frem til nå, stabil temperatur på 18-20 grader. Ploppingen startet dagen etter ganske så villt og holdt seg i det tempoet frem til 5 dag(stormgjæret) Flasking om 8 dager, ifølge oppskriften.
Takknemlig for erfaringer og gode råd