Finn Berger
Moderator
Jeg gjorde et søk her på forumet, og fikk ikke noen treff på "roggenbier". Men jeg regner med at noen har prøvd seg på å brygge det, og kanskje med oppskriften til Zainasheff i BCS som utgangspunkt - som jeg har sett på. Den ser slik ut, lett omregnet (Jeg har ikke beregnet vannmengde ennå):
no sparge
OG 1.054, FG 1.014 => ABV 5.3%
3 kg rugmalt
1.7 kg lys münchnermalt
1.5 kg pilsnermalt
0.5 kg Caramunich 150 EBC / 57 L
0.04 kg Carafa Special III
Meske på 68 grader => 71 => 77. Preboil gravity 1.040. Koke 90 minutter.
30 gr Mittelfrüh ved 60 min
10 gr Mittelfrüh ved 15 min
Jeg ser for meg at det kan bli problemer med avrenningen. Skal jeg legge inn 20 min på 42 og 20 min på 50?
Burde jeg erstatte noe av rugen med hvete?
Jeg er litt fristet til å blande inn litt røykmalt (BestMalz). Antar at 200 gr gir et hint av røykt skinke, uten å bli for påtrengende?
no sparge
OG 1.054, FG 1.014 => ABV 5.3%
3 kg rugmalt
1.7 kg lys münchnermalt
1.5 kg pilsnermalt
0.5 kg Caramunich 150 EBC / 57 L
0.04 kg Carafa Special III
Meske på 68 grader => 71 => 77. Preboil gravity 1.040. Koke 90 minutter.
30 gr Mittelfrüh ved 60 min
10 gr Mittelfrüh ved 15 min
Jeg ser for meg at det kan bli problemer med avrenningen. Skal jeg legge inn 20 min på 42 og 20 min på 50?
Burde jeg erstatte noe av rugen med hvete?
Jeg er litt fristet til å blande inn litt røykmalt (BestMalz). Antar at 200 gr gir et hint av røykt skinke, uten å bli for påtrengende?
Sist redigert: