Hei.
Jeg holder på å tilpasse en oppskrift, og lurer på om jeg må ta høyde for diastatic power eller ikke.
I utgangspunktet ser oppskriften ut til å ende på ca. følgende (tallene skal finregnes litt på):
4kg Pale Malt, Maris Otter
1350g Rauchmalz
450g Pale crystal 75EBC
450g Crystal 150EBC
450g Dark munich malt 25EBC
350g Pale chocolate 675EBC
230g Black malt 985EBC
Vil Maris Otter malten ha nok diastatic power til å kunne konvertere disse andre malttypene innen "rimelig tid"? Jeg har ikke klart å bli enig med meg selv hvor mye diastatic power Maris Otter'en har. Avhengig av hvor jeg ser på nettet finner jeg svar med alt fra 45 til 120 grader Lintner, jeg mistenker at det kan være noe forvirring rundt grader Lintner, prosent, og WK.
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Maris_Otter sier f.eks at denne har 120% diastatic power.
http://beersmith.com/blog/2010/01/04/diastatic-power-and-mashing-your-beer/ sier 120°L.
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=276067 viser til et Excel-ark her på Norbrygg som jeg ikke klarer finne igjen når jeg følger linken, men den oppgir vel også 120 (antar det er i °L).
http://aussiehomebrewer.com/topic/57205-diastatic-power/ sier "the UK base malts such as Maris Otter aren't too diastatic nowadays and can only take up to around 15% adjuncts." som vel skulle indikere at dette _kan_ bli et problem?
Er dette noe jeg i det hele tatt vil måtte bekymre meg for, med de maltmengdene som er skissert over? Og hva om jeg f.eks fjerner 1kg av Maris Otter'en og bytter den ut med noe lys spraymalt (som vel har null diastatic power) ?
Jeg holder på å tilpasse en oppskrift, og lurer på om jeg må ta høyde for diastatic power eller ikke.
I utgangspunktet ser oppskriften ut til å ende på ca. følgende (tallene skal finregnes litt på):
4kg Pale Malt, Maris Otter
1350g Rauchmalz
450g Pale crystal 75EBC
450g Crystal 150EBC
450g Dark munich malt 25EBC
350g Pale chocolate 675EBC
230g Black malt 985EBC
Vil Maris Otter malten ha nok diastatic power til å kunne konvertere disse andre malttypene innen "rimelig tid"? Jeg har ikke klart å bli enig med meg selv hvor mye diastatic power Maris Otter'en har. Avhengig av hvor jeg ser på nettet finner jeg svar med alt fra 45 til 120 grader Lintner, jeg mistenker at det kan være noe forvirring rundt grader Lintner, prosent, og WK.
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Maris_Otter sier f.eks at denne har 120% diastatic power.
http://beersmith.com/blog/2010/01/04/diastatic-power-and-mashing-your-beer/ sier 120°L.
http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=276067 viser til et Excel-ark her på Norbrygg som jeg ikke klarer finne igjen når jeg følger linken, men den oppgir vel også 120 (antar det er i °L).
http://aussiehomebrewer.com/topic/57205-diastatic-power/ sier "the UK base malts such as Maris Otter aren't too diastatic nowadays and can only take up to around 15% adjuncts." som vel skulle indikere at dette _kan_ bli et problem?
Er dette noe jeg i det hele tatt vil måtte bekymre meg for, med de maltmengdene som er skissert over? Og hva om jeg f.eks fjerner 1kg av Maris Otter'en og bytter den ut med noe lys spraymalt (som vel har null diastatic power) ?