Siden sist jeg postet har jeg fått brygget en del, lært litt og rotet masse, men i all hovedsak er jeg fornøyd med produksjonen så langt, bortsett fra at jeg synes jeg avogtil kjenner smaken av desinfeksjonsmiddelet, og at noen øl oppleves litt tynne. Når jeg en sjelden gang kjøper butkkøl, så liker jeg mine egne øl bedre igjen
Men, jeg har jo en neipafetisj jeg ikke blir kvitt. Så nå har jeg satt to. Men...
Den første endte opp med 21 liter med OG på 1.070, som oppskriften påsto. Jeg glemte imidlertid gjærnæring, en av to pakker gjær og at gjæringsrommet har blitt varmere de siste ukene, av naturlige årsaker, slik at under stormgjæringen var vørteren plutselig oppe i 23 grader. Ups...tiltak ble truffet og temperatur redusert til de normale 20 grader, på dag fire var OG redusert til 1018, så jeg hadde oppi obskøne mengder tørrhumle og økte temperaturen til de foreskrevne 23 grader. Dagen etter er OG redusert til 1016, og nærmer seg 1013, hvor den altså skal ende opp. Smakte selvsagt på vørteren, og den var sterk! Altså, man legger merke til alkoholen. Dette har vel med temperaturen å gjøre? Og er fint lite å gjøre med? Fusel? Ellers var den bemerkelsesverdig ok, og når humlene har fått gjort sitt vil det forhåpentligvis bli drikkbart. Alt går i grisen.
Brygg to ble satt i dag, endte noen små poeng under beskrevet OG og tre liter over beregnet volum, jeg tipper jeg har regnet feil, men det blir sterkt nok, tipper jeg. Husket både næring og to pakker gjær, og funnet nytt, egnet gjæringslokale. Vørteren smakte nydelig, og jeg fikk stiftet et nytt humlebekjentskap; ekuanot. I likhet med vic secret, cascade og el dorado er denne noe jeg skal bruke mer av. Så langt alt vel! Og det er jo også skummelt...?
Men, jeg har jo en neipafetisj jeg ikke blir kvitt. Så nå har jeg satt to. Men...
Den første endte opp med 21 liter med OG på 1.070, som oppskriften påsto. Jeg glemte imidlertid gjærnæring, en av to pakker gjær og at gjæringsrommet har blitt varmere de siste ukene, av naturlige årsaker, slik at under stormgjæringen var vørteren plutselig oppe i 23 grader. Ups...tiltak ble truffet og temperatur redusert til de normale 20 grader, på dag fire var OG redusert til 1018, så jeg hadde oppi obskøne mengder tørrhumle og økte temperaturen til de foreskrevne 23 grader. Dagen etter er OG redusert til 1016, og nærmer seg 1013, hvor den altså skal ende opp. Smakte selvsagt på vørteren, og den var sterk! Altså, man legger merke til alkoholen. Dette har vel med temperaturen å gjøre? Og er fint lite å gjøre med? Fusel? Ellers var den bemerkelsesverdig ok, og når humlene har fått gjort sitt vil det forhåpentligvis bli drikkbart. Alt går i grisen.
Brygg to ble satt i dag, endte noen små poeng under beskrevet OG og tre liter over beregnet volum, jeg tipper jeg har regnet feil, men det blir sterkt nok, tipper jeg. Husket både næring og to pakker gjær, og funnet nytt, egnet gjæringslokale. Vørteren smakte nydelig, og jeg fikk stiftet et nytt humlebekjentskap; ekuanot. I likhet med vic secret, cascade og el dorado er denne noe jeg skal bruke mer av. Så langt alt vel! Og det er jo også skummelt...?