har et norgesglass med wlp011 european ale-gjær stående etter å ha brygget en amerikansk "oktoberfest ale", og funderer på hva jeg skal bruke den til.
er ganske glad i tjekkisk pils, og tenkte kanskje det var mulig å lage en ale med litt tjekkisk preg? :namnam:
Volume: 24 liters
OG: 1055
FG: 1011
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 30 IBU
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4500 grammes
Munich Malt 20 EBC 1000 grammes
Cara Red 40 EBC 300 grammes
Hops
Northern Brewer 7.8% 25 grammes 90 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 30 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 15 minutes
Saaz 2.8% 40 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP011 European Ale
noen innspill?
er unødvendig å dele saaz-humlingen opp i 3?
er ganske glad i tjekkisk pils, og tenkte kanskje det var mulig å lage en ale med litt tjekkisk preg? :namnam:
Volume: 24 liters
OG: 1055
FG: 1011
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 30 IBU
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 4500 grammes
Munich Malt 20 EBC 1000 grammes
Cara Red 40 EBC 300 grammes
Hops
Northern Brewer 7.8% 25 grammes 90 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 30 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 15 minutes
Saaz 2.8% 40 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP011 European Ale
noen innspill?
er unødvendig å dele saaz-humlingen opp i 3?