saaz ale

har et norgesglass med wlp011 european ale-gjær stående etter å ha brygget en amerikansk "oktoberfest ale", og funderer på hva jeg skal bruke den til.
er ganske glad i tjekkisk pils, og tenkte kanskje det var mulig å lage en ale med litt tjekkisk preg?  :namnam:

Volume: 24 liters
OG: 1055
FG: 1011
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 15 EBC (Amber)
Bitterness: 30 IBU

Fermentables

Pale Malt 7 EBC 4500 grammes
Munich Malt 20 EBC 1000 grammes
Cara Red 40 EBC 300 grammes

Hops

Northern Brewer 7.8% 25 grammes 90 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 30 minutes
Saaz 2.8% 30 grammes 15 minutes
Saaz 2.8% 40 grammes 5 minutes

Fermentation
Yeast: WLP011 European Ale

noen innspill?
er unødvendig å dele saaz-humlingen opp i 3?
 
da var denne brygget, så får vi se hvordan det går.
bare synd at man må vente så lenge...  :sikle
 
Kvenild skrev:
Hvordan går det med denne? :) har samme setting selv egentlig :)

wlp011 slurryen hadde nok stått for lenge i kjøleskapet, våknet aldri til live, og ble erstattet av an american ale slurry; så jeg er ganske spent på hvordan den ender opp.

skal putte den på fat denne uken, men drar på ferie snart og får nok ikke smakt den før ut i august.  :(
 
fatet ble konsumert i anledning oktoberfest, og resultatet ble bra  :skitbra:
litt uklar på grunn av gjærtypen som ble brukt, men smakte rett og slett ganske pilsneraktig.

kommer til å brygges igjen, men sannsynligvis med en annen gjærtype
 
Tilbake
Topp