Safale05 i USIPA

Etter mye om og men så er UsIPAen min i full gjæring med 05 gjær i 19 grader, men mener noen av dere erfarne 05 brukere  noe om hvilken temperatur som er best, ligger nå på 19,8-20,2 grader i gjæringsfatet.
 
US-05 er veldig lett å ha med å gjøre. Mellom 14 og 22 (?) grader går fint. Lavere temperatur gir renere preg, men den blir aldri voldsomt fruktig. 20 grader er iallfall helt uproblematisk.
 
Har brukt safeale05 noen ganger i det siste og er veldig fornøyd med den. Har prøvd å holde ca 16-17 grader noe jeg har funnet ut passer meg.
Har også brygget pils på safelager w34/70 med alt for godt resultat. (ølet ble udrygt!!  ;D )
 
Safale 05 er "my main man in the brewery".

Den er anvendelig. Den funker bra hver gang. Du slipper starter. Resultatet er forutsigbart.

Akkurat nå står en american amber og gjærer på 12 grader i kjelleren med Safale 05.
 
Erlendso skrev:
Safale 05 er "my main man in the brewery".

Den er anvendelig. Den funker bra hver gang. Du slipper starter. Resultatet er forutsigbart.

Akkurat nå står en american amber og gjærer på 12 grader i kjelleren med Safale 05.
05 gjærer ikke ve 12 grader :)
 
magne1972 skrev:
Erlendso skrev:
Safale 05 er "my main man in the brewery".

Den er anvendelig. Den funker bra hver gang. Du slipper starter. Resultatet er forutsigbart.

Akkurat nå står en american amber og gjærer på 12 grader i kjelleren med Safale 05.
05 gjærer ikke ve 12 grader :)

Pitchet ved 12 grader. Kjelleren holder 12 grader. Det er krausen og bobling i gjærlåsen. Mulig det er rundt 15 i gjæringskaret. Etter en ukes tid øker jeg tempen til 18 grader.

Dette er forresten en amber med Colombus og Sorachi-Ace. Sorachi-ace er virkelig en spesiell humle! Lukter og smaker som en blanding av sitron og kokosnøtter! Sitter og vurderer om jeg skal tørrhumle med Sorachi-ace, noen synspunkter på dette?

Sorachi Ace Amber
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
                  Category: American Ale
              Subcategory: American Amber Ale
              Recipe Type: Partial Mash
                Batch Size: 24 L
            Volume Boiled: 27.5 L
          Mash Efficiency: 80 %
      Total Grain/Extract: 6.92 kg
                Total Hops: 98.0 g

Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
          4.5 kg Pale Ale Malt
        0.23 kg CaraMalt
        0.23 kg Crystal Malt 60°L
        0.23 kg British Dark Crystal
        0.23 kg English Amber Malt
          1.5 kg Dry Light
            18 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 60 minutes.
            20 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 10 minutes.
            20 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 10 minutes.
            20 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 1 minutes.
            20 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 1 minutes.
          Yeast: Fermentis US-05 Safale US-05

Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 90 min @ 67*C

Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.075
Terminal Gravity: 1.017
          Color: 16.33 SRM
      Bitterness: 45.6 IBU
Alcohol (%volume): 7.6 %
 
Tilbake
Topp