magne1972 skrev:
Erlendso skrev:
Safale 05 er "my main man in the brewery".
Den er anvendelig. Den funker bra hver gang. Du slipper starter. Resultatet er forutsigbart.
Akkurat nå står en american amber og gjærer på 12 grader i kjelleren med Safale 05.
05 gjærer ikke ve 12 grader
Pitchet ved 12 grader. Kjelleren holder 12 grader. Det er krausen og bobling i gjærlåsen. Mulig det er rundt 15 i gjæringskaret. Etter en ukes tid øker jeg tempen til 18 grader.
Dette er forresten en amber med Colombus og Sorachi-Ace. Sorachi-ace er virkelig en spesiell humle! Lukter og smaker som en blanding av sitron og kokosnøtter! Sitter og vurderer om jeg skal tørrhumle med Sorachi-ace, noen synspunkter på dette?
Sorachi Ace Amber
--------------------------------------------------------------------------
General
--------------------------------------------------------------------------
Category: American Ale
Subcategory: American Amber Ale
Recipe Type: Partial Mash
Batch Size: 24 L
Volume Boiled: 27.5 L
Mash Efficiency: 80 %
Total Grain/Extract: 6.92 kg
Total Hops: 98.0 g
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
4.5 kg Pale Ale Malt
0.23 kg CaraMalt
0.23 kg Crystal Malt 60°L
0.23 kg British Dark Crystal
0.23 kg English Amber Malt
1.5 kg Dry Light
18 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 60 minutes.
20 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 10 minutes.
20 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 10 minutes.
20 g Sorachi Ace (Pellets, 12.85 %AA) boiled 1 minutes.
20 g Columbus (Pellets, 14.5 %AA) boiled 1 minutes.
Yeast: Fermentis US-05 Safale US-05
Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash 90 min @ 67*C
Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.075
Terminal Gravity: 1.017
Color: 16.33 SRM
Bitterness: 45.6 IBU
Alcohol (%volume): 7.6 %