Hei!
Mitt første forsøk på all-grain! Inspirert av Graffs Saison og en del oppskrifter jeg har sett på utenlandske sider.
Skulle gjerne hatt noen innspill på hva jeg bør forvente av efficiency - som sagt er det mitt første all-grain, som jeg brygger på en brewolution brewster. Lurer også på hva jeg kan forvente av utgjæring av WL3711, hadde håpt på den Belgiske, men den var ikke i butikken. Er det noe spesielt jeg bør tenke på ift gjæringstemperatur - tenker da på hvordan det å pushe gjærens yttergrenser gir forskjellige smaksbilder. Vil gjerne ha en frisk, fruktig og syrlig saisin.
På forhånd takk for alle innspill!
Type: All Grain
Date: 03.04.2013
Batch Size: 20,00 L
Brewer: dennis
Boil Size: 24,08 L Asst Brewer:
Boil Time: 90 min Equipment: My Equipment
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 70,00
Taste Notes:
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 33,33 %
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 33,33 %
1,00 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 16,67 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 16,67 %
20,00 gm Amarillo Gold [10,80 %] (60 min) Hops 24,2 IBU
80,00 gm Amarillo Gold [10,80 %] (0 min) Hops -
1 Pkgs French Saison (Wyeast Labs #3711) Yeast-Ale
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,064 SG
Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,73 % Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 24,2 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 11,1 EBC Color: Color
Mash Profile
Temperature Mash
30 min Glucan Add 15,66 L of water at 36,9 C 35,0 C
40 min Protein Rest Decoct 3,01 L of mash and boil it 45,0 C
90 min Saccharification Decoct 6,41 L of mash and boil it 63,0 C
10 min Mash Out Heat to 77,0 C over 2 min 77,0 C
Mitt første forsøk på all-grain! Inspirert av Graffs Saison og en del oppskrifter jeg har sett på utenlandske sider.
Skulle gjerne hatt noen innspill på hva jeg bør forvente av efficiency - som sagt er det mitt første all-grain, som jeg brygger på en brewolution brewster. Lurer også på hva jeg kan forvente av utgjæring av WL3711, hadde håpt på den Belgiske, men den var ikke i butikken. Er det noe spesielt jeg bør tenke på ift gjæringstemperatur - tenker da på hvordan det å pushe gjærens yttergrenser gir forskjellige smaksbilder. Vil gjerne ha en frisk, fruktig og syrlig saisin.
På forhånd takk for alle innspill!
Type: All Grain
Date: 03.04.2013
Batch Size: 20,00 L
Brewer: dennis
Boil Size: 24,08 L Asst Brewer:
Boil Time: 90 min Equipment: My Equipment
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 70,00
Taste Notes:
Ingredients
Amount Item Type % or IBU
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 33,33 %
2,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 33,33 %
1,00 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 16,67 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 16,67 %
20,00 gm Amarillo Gold [10,80 %] (60 min) Hops 24,2 IBU
80,00 gm Amarillo Gold [10,80 %] (0 min) Hops -
1 Pkgs French Saison (Wyeast Labs #3711) Yeast-Ale
Beer Profile
Est Original Gravity: 1,064 SG
Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,73 % Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 24,2 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 11,1 EBC Color: Color
Mash Profile
Temperature Mash
30 min Glucan Add 15,66 L of water at 36,9 C 35,0 C
40 min Protein Rest Decoct 3,01 L of mash and boil it 45,0 C
90 min Saccharification Decoct 6,41 L of mash and boil it 63,0 C
10 min Mash Out Heat to 77,0 C over 2 min 77,0 C