Ja, brukte den gjæren. Da går den nok lavere. En annen ting er at den ikke fjærer på 34 grader lenger. Det stod den skulle gå opp til 34 grader av seg selv og men stod ingenting utover det. Bør jeg nå skru på varmeelement og få den til 34 grader? For øvrig har den vært konstant på 1.001 i minst 4 dager nå.Hvilken gjær brukte du? BE-134 kan ihvertfall komme godt under 1.000. Selv om det tar tid og det kan se ut at ølet er ferdig.
Med tanken på at saison skal være hardt karbonert vil du helst være helt sikker på at den er ferdig utgjæra, og at du ikke risikerer flaskebomber.
Jeg hadde ihvertfall venta noen dager til.
Jeg har brukt BE-134 kun en gang. OG var 1044 og FG var 0.996.Ja, brukte den gjæren. Da går den nok lavere. En annen ting er at den ikke fjærer på 34 grader lenger. Det stod den skulle gå opp til 34 grader av seg selv og men stod ingenting utover det. Bør jeg nå skru på varmeelement og få den til 34 grader? For øvrig har den vært konstant på 1.001 i minst 4 dager nå.
Ja, brukte den gjæren. Da går den nok lavere. En annen ting er at den ikke fjærer på 34 grader lenger. Det stod den skulle gå opp til 34 grader av seg selv og men stod ingenting utover det. Bør jeg nå skru på varmeelement og få den til 34 grader? For øvrig har den vært konstant på 1.001 i minst 4 dager nå.
Husket feil, mente 30 grader, men det jeg egentlig lurte på er om jeg burde holde 30 grader helt ut eller ikke. Mener du det hadde vært bedre å pitchet på f. Eks 20 grader?Hvor står det med 34 grader? Jeg stussa litt på det, så jeg gikk inn på oppskrifta, og der står det: "
Pitch på 24°C og la stige fritt opp til maks 30°C i løpet av 21 dager."
Jeg synes forøvrig pitching på 24 grader er et ganske dristig råd. Det er vel en viss fare for at det blir mye fusel av det?
1.001 kan godt være FG, men la den stå en stund til. Så lenge det klukker i gjærlåsen, skjer det noe nedi der. Min erfaring er at disse gjærtypene kan holde på lenge og gnaske ettertensomt på de siste restene av det de klarer å fordøye.
nei, nå er det bare 20 grader der, siden jeg slo avvarmen og været i Norge har endret seg drastisk siden jeg startet for over 2 uker siden.Selv jeg syntes det var et par grader høyt, men er den på 30 ville jeg holdt den der. Tror vel egentlig den er ferdig
Mine to gikk til 0.099 og 0.098
I 4-5 dager. Men tar ølet skade av å nå være på 20 grader om det er ferdig? Tenkte å la det stå 2 uker til jeg siden jeg skal på ferie i morgen. Men rekker å fate det i morgen før jeg reiser, om det er best.men når skal man egentlig vite når den er ferdig da? Til TS @ADale , hvor lenge har du hatt stabil SG?
mine har blitt flasket etter 2 -3 uker ("FG" = 1.006 -1.002)
karbonert ganske moderat, 2 sukkerbiter per halvliter, de har blitt godt karbonert, men langt i fra flaskebomber
Har vi i det hele tatt hørt om flaskebomber i den store Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere tråden?
Ja det skal detSkal du fate? Da blir jo saken en helt annen..
men når skal man egentlig vite når den er ferdig da? Til TS @ADale , hvor lenge har du hatt stabil SG?
mine har blitt flasket etter 2 -3 uker ("FG" = 1.006 -1.002)
karbonert ganske moderat, 2 sukkerbiter per halvliter, de har blitt godt karbonert, men langt i fra flaskebomber
Har vi i det hele tatt hørt om flaskebomber i den store Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere tråden?