1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
    Fjern notisen

Saison

En tråd i 'Brygging' startet av Rutof, 1 Sep 2013.

  1. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Saison er en øltype som jeg har blitt glad i. Tenkte jeg skulle brygge en. Jeg bruker kjøleskap som gjæring skap. Er det ok å bruke det til saison også? Tenker da på varmen.  At det ikke er lurt å ha det så varmt i et kjøleskap.
     
  2. Fossdal

    Fossdal
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vestlandet
    Du bør begynne med å lese Gahrs artikkel om Saison i medlemssonen.  Da ser du at du snarere trenger varmeplate enn kjøleskap! :) En fabelaktig artikkel som bare gir mer lyst til å brygge Saison!
     
  3. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Den er lest.

    Vist det var litt uklart forklart. Så bruker jeg et kjøleskap som gjæringskap. Bruker en frostvakt som varmekilde og bruker kjøleskap som kulde kilde. Styres av stc1000

    Spørsmål var om 30+ er litt varmt å ha i kjøleskapet eller det går greit.
     
  4. iivar

    iivar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Høres ut som en bra plan det.  :ilike:

    Kjøleskap er jo isolerte og fine, og det overlever nok flott alle temperaturer hvor gjæren din fortsatt er i live.
     
  5. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Godvik - Bergen
    Det eneste problemet jeg kan se er avdampingen og evt. muggdannelse. Men vasking med starsan er ganske greit.
    Har selv vurdert en vifte til å lufte ut litt Co2 ved høyere temperaturer. (hull i døren) slik at det ikke drypper fra taket. litt sånn "baderomsdør"..
    /John
     
  6. Rikard

    Rikard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Vask kjøleskapet godt før og etter gjæring, så går dette helt fint.
     

Del denne siden