Nei det er schouskjellern mikrobryggeri. Schous bryggeri er noe annet, de holder til i samme kvartal, men brygger på litt større skala. Siste jeg hørte(Oslomesterskapet i gamlebyen i fjor) var at Palle hadde startet som brygger der.De har et eget bryggeri i kjellerbaren der
Bryggeriet i bakgården lager også Schouskjelleren-øl.Nei det er schouskjellern mikrobryggeri. Schous bryggeri er noe annet, de holder til i samme kvartal, men brygger på litt større skala. Siste jeg hørte(Oslomesterskapet i gamlebyen i fjor) var at Palle hadde startet som brygger der.
Men, har ikke Schous brygget i eget bryggeri i Schous-kvartalet? Mener bestemt jeg har blitt fortalt det... Ikke at jeg noen gang har sett eller faktasjekket det selv. Men når jeg leter det opp nå ser jeg jo at jeg muligens kan ha blitt forledet til å tro at usannheter er sanne... hmmm... kan man ikke stole på fulle folk heller nå?Bryggeriet i bakgården lager også Schouskjelleren-øl.
Det tidligere Schous bryggeri er nå en del av Ringnes, sammen med Frydenlund. Schous er altså et varemerke for Ringnes, mens Schouskjelleren er en del av restaurantkonsernet til Nevzat Arikan. En interessant detalj er at Schous brukte ei syvtagget stjerne med "SB" i midten som varemerke, mens Schouskjelleren bruker ei tilsvarende stjerne med bare "S". Ryktene vil ha det til at Ringnes ikke var helt fornøyd, men de har vel mer fornuftige ting å bruke advokatene sine på.
Men, har ikke Schous brygget i eget bryggeri i Schous-kvartalet?
Schous kvartalet er jo der schous brygget før. Bryggverket tror jeg fortsatt står der inne.
Mener at schous og frydenlund slo seg sammen. Man har vel forøvrig gamle frydenlunds lokaler rett nedenfor bislett?
Å si at de er slått sammen er vel en overdrivelse? Ringnes kjøpte og la ned Schous og Frydenlund (og mye annet) og produserer de merkene de mener det er et marked for hos seg, først på Grünerløkka, nå på Gjelleråsen.Det er ingen rester etter utstyret til Schous bryggeri igjen i Schouskvartalet. Alle bygningene er totalrenovert siden det var bryggeri og er gjort om til kontorer, restauranter og undervisningslokaler.
Schous, Frydenlund og Ringnes er slått sammen og heter nå Ringnes. Bryggeriet til Ringnes er på Gjelleråsen, like nord for Oslo.
Å si at de er slått sammen er vel en overdrivelse? Ringnes kjøpte og la ned Schous og Frydenlund (og mye annet) og produserer de merkene de mener det er et marked for hos seg, først på Grünerløkka, nå på Gjelleråsen.
Det kan hende det stemmer som du sier. Jeg var for liten da det skjedde til å ha fått med meg detaljene. Jeg husker bryggeriene stengte. Ringnes på Grünerløkka brygga vel ihvertfall fram til omtrent 2000. Jeg husker det lukta gjær over hele løkka hver onsdag, tror jeg det var. Jeg trodde som sagt det var snakk om oppkjøp og ikke sammenslåinger, men det høres ut som du husker historien bedre.Tja... Det har vært mye fusjoner og lite rene oppkjøp i denne konsolideringa.
Den store konsolideringa av Oslo-bryggerier startet vel med at Schous og Frydenlund slo seg sammen i 1977. Året etter fusjonerte Schous-Frydenlund med Ringnes, og det nye selskapet Ringnes Frydenlund ble samtidig kjøpt opp av Nora indiustrier. Det første av produksjonsanleggene ble lagt ned i 1981, da brygginga opphørte på Schous. Så ble det vel produsert øl i det gamle Frydenlund-bryggeriet fram til 1990, mens det gamle Ringnes-bryggeriet fortsatte noen år til. Dagens Ringnes er vel egentlig et resultat av ei ny omorganisering rundt 1990, da også brusproduksjonen og Arendals, Lillehammer og Hamar bryggerier ble slått sammen med Oslo-bryggeriene. Så kom Pripps-Ringnes og senere Carlsberg.
Det eneste rene oppkjøpet, så vidt jeg vet, av Oslo-bryggeriene var Nora sitt oppkjøp i 1978.