Scottish 80 shilling

To brew Kelly’s 80/- Shilling Scottish Ale, Mash at 156°F (69°C) for 60 minutes, heat to 168°F (76°C) over 10 minutes, sparge. Run off 4 gallons (15.14 L) of the first runnings and boil hard for 30 minutes. Then continue the runoff, collect 16 gallons (60.57 L), boil for 90 minutes. Transfer 12 gallons (45.42 L) to fermenter.

er et utdrag fra en nettside der jeg fant denne oppskriften. Har jeg forstått det riktig hvis man her tar ut omtrent en tredel av mesken for å koke denne, for deretter å ha den tilbake sammen med resten av mesken og så koke alt i 90 min? Er det dette som er dekoksjon? Takker for svar :)
 
Slik jeg forstår det koker du ned dine "first runnings". Det vil si den første, og søteste, vørteren du tapper fra mesken din. Denne koker du hardt ned i 30 min for å konsentrere og karamelisere før du tilsetter den til resten av vørteren din.
 
Tilbake
Topp