Jeg har planer om å lage mitt 2 brygg ganske snart , og har noen spørsmål. 1. forsøk var mislykket. Ølsett lagd med sukker. Det så ut som øl med bra skum men luktet rart og smakte cider.
jeg har kjøpt "scottish export" fra geordie på europris og håper det er brukbart, selv om tørrgjæret som følger med ikke får så gode skussmål på forumet. Jeg sjekket som anbefalt datoen og det skal være holdbart til july 2010, så det har forhåpentligvis ikke stått i hylla altfor lenge.
jeg har skjønt at sukker i ølen er fy-fy, så jeg har planer om å bytte ut sukker med maltekstrakt (Moss) og kanskje honning (ekte hjemmelagd honning) og prøve så godt jeg kan å følge instrukser fra "moderne hjemmebrygging" boka.
1. hvor mye malt ekstrakt og honning bør jeg bruke?
oppskriften som fulgte sier 1kg sukker, men jeg har lest andre steder på forumet at det bruke 3kg maltekstrakt istedet? jeg syns det virker som litt mye?
jeg tenkte å bruke 1,275 maltekstrakt og 500g honning, noen meninger?
Jeg har tenkt å tappe ølet i hovedsak på fat, og noen få flasker. Tenkte å tilsette co2 fra tank rett på fat, og sukker i flasker.
Jeg har et tappeanlegg og et tomt 30L pilsfat fra rignes, den har jeg gjort rent med å kjøre gjennom varmt og kaldt vann, og tømt fatet for vann med å fylle på co2, er det god nok rengjøring? fatet sto i over 1 år med en skvett øl på..
jeg har kjøpt "scottish export" fra geordie på europris og håper det er brukbart, selv om tørrgjæret som følger med ikke får så gode skussmål på forumet. Jeg sjekket som anbefalt datoen og det skal være holdbart til july 2010, så det har forhåpentligvis ikke stått i hylla altfor lenge.
jeg har skjønt at sukker i ølen er fy-fy, så jeg har planer om å bytte ut sukker med maltekstrakt (Moss) og kanskje honning (ekte hjemmelagd honning) og prøve så godt jeg kan å følge instrukser fra "moderne hjemmebrygging" boka.
1. hvor mye malt ekstrakt og honning bør jeg bruke?
oppskriften som fulgte sier 1kg sukker, men jeg har lest andre steder på forumet at det bruke 3kg maltekstrakt istedet? jeg syns det virker som litt mye?
jeg tenkte å bruke 1,275 maltekstrakt og 500g honning, noen meninger?
Jeg har tenkt å tappe ølet i hovedsak på fat, og noen få flasker. Tenkte å tilsette co2 fra tank rett på fat, og sukker i flasker.
Jeg har et tappeanlegg og et tomt 30L pilsfat fra rignes, den har jeg gjort rent med å kjøre gjennom varmt og kaldt vann, og tømt fatet for vann med å fylle på co2, er det god nok rengjøring? fatet sto i over 1 år med en skvett øl på..