Vanskelig smak å beskrive. Nesten litt krydret, eller til og med litt brent. Jeg tror den kommer fra malten (Weyermann Munich type 2) som jeg har 20% av. Vørteren under brygging har et hint av den samme smaken. Etter modning er denne helt vekk, og ølet er som å drikke fløyel i flytende form.
Bruker selv WLP838 Southern German Lager Yeast eller WLP833 som dere, men merker ingen forskjell mellom disse i doppelbock. Har brukt samme gjærslag i lysere lagere og da blir forskjellene mer fremtredende, og da foretrekker jeg definitivt WLP838 i smak. WLP838 flokkulerer også fortere, og gir en klar lager på knappe 2-3 uker. WLP833 er gjerne tåkete noen uker til.
Det er min erfaring med 833 og, den flokker ikke så fort. Men for meg er forsåvidt det gunstig, da jeg ikke vil øke temperaturen, men heller bare senke den for en tradisjonell kaldfermentering, så det er fortsatt aktivitet ned til noen få grader for å ta unna det siste.