1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

sekundær gjæring

En tråd i 'Brygging' startet av Tessa, 12 Apr 2013.

  1. Tessa

    Tessa
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg leser stadig at oppskrifter skriver sekundær gjæring. Jeg har aldri prøvd dette selv men har det mye og si på smaken at man fjerner gjærkaka etter 10 dager.

    Da kan man igjen spørre seg om det er stor smak forskjell naturlig og kunstig karbonering? (Gjær i bånn av flasken)

    Håper på svar fra experter  :skitbra:
     
  2. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    Det enkleste er ofte det beste, la stå 2-4 uker på samme gjærkaken uten omstikking. Mindre fare for infeksjoner og ølet blir like godt, kanskje bedre da det er mer gjær som tar seg oppryddingen etter usmaker fra gjæringen.
    Kunstig eller naturlig karbonering er vel mer en praktisk forskjell,  co2 er co2. Men på flasker er nok holdbarheten betydelig bedre ved naturlig karbonering.
     

Del denne siden