Session Saison

All-grain (21 liter)
ABV: 4.3 %
OG: 1.038
FG: 1.005
IBU: 25.7
EBC: 14.0

2.30 kg. pilsner (belgisk) 3.9 EBC
1.00 kg. hvetemalt (belgisk) 3.9 EBC
0.30 kg. rugmalt 9.3 EBC
0.10 kg. Special B 354.6 EBC
30 g. Saaz 60 min. 16 IBU
30 g. Saaz 15 min. 7.9 IBU
40 g. Saaz 2 min. 1.8 IBU

Gjær: Belle Saison

Noen innspill? Ser du potensialet i dette, eller blir det bare tynn suppe? For mye/lite humle? Har Special B noe å gjøre i en Saison, eller blir det helt feil?

Jeg er åpen for å tukle med oppskrifta, men vil beholde OG.
 
Nå har jeg aldri laget saison, men med såpass lav prosent så kan det sikkert være greit med litt spesialmalt, så kjør på ;)
 
Belle Saison gjærer veldig langt ned. Det kan være en idé med litt høy mesketemperatur, særlig med moderat OG.
 
Hydrometeret mener at den ligger på FG 0.999! Er det en feil på hydrometeret eller er virkelig denne gjæra så loco? Tok en ekstra sjekk med refraktometer og den sier 1.004 eller 1.005.

Hva bør jeg stole på?

PS: Ølet smaker godt, ingen tegn til infeksjon.
 
Hei. tenker på å lage en Saison igjen. hva føler du selv om oppskriften? regner med at du har smakt litt på utfallet til nå =D
 
Hei, beklager for å kræsje tråden her.. men er det noen som har forsøkt å klone en saison 1858?

upload_2016-9-10_22-36-44.png
 
Tilbake
Topp