Sette sider på nytt

kort spørsmål, muligens...hahaha
I fjor så satt jeg sider på epler og pærer. Dette har nå stått en god stund på flasker. Fargen er krystallklar og smaken er slett ikke verst, men jeg tror jeg gjorde en liten blunder når jeg flasket. Har på følelsen av at jeg skulle ha stukket om en gang til. Når jeg åpner ei flaske så kommer bunnslagget opp med et poff og drikken er «grå».
Dette setter også en liten bismak.
Såh: funderer på om det går an å ha alt tilbake i gjeringsfatet og la den gå litt til for så å stikke om et par ganger og flaske på nytt...
Tanker om det...
 
kort spørsmål, muligens...hahaha
I fjor så satt jeg sider på epler og pærer. Dette har nå stått en god stund på flasker. Fargen er krystallklar og smaken er slett ikke verst, men jeg tror jeg gjorde en liten blunder når jeg flasket. Har på følelsen av at jeg skulle ha stukket om en gang til. Når jeg åpner ei flaske så kommer bunnslagget opp med et poff og drikken er «grå».
Dette setter også en liten bismak.
Såh: funderer på om det går an å ha alt tilbake i gjeringsfatet og la den gå litt til for så å stikke om et par ganger og flaske på nytt...
Tanker om det...

Du vil ta opp mer oksygen, som ikke er gunstig. Hva var temperaturen da du åpnet? Kanskje det hjelper å kjøle ned enda lengre med mindre det er skikkelig overkarbonert. Ellers kan du jekke korkene forsiktig, og så korke de igjen, bare for å slippe ut litt piff.
 
Du vil ta opp mer oksygen, som ikke er gunstig. Hva var temperaturen da du åpnet? Kanskje det hjelper å kjøle ned enda lengre med mindre det er skikkelig overkarbonert. Ellers kan du jekke korkene forsiktig, og så korke de igjen, bare for å slippe ut litt piff.
Hmmm. God ide. Jeg har brukt patentkorker så jeg kan jekke kjappt og lukke igjen. Kjøle ned har jeg ikke prøvd. Det skal jeg prøve. Takker for tips
 
Hmmm. God ide. Jeg har brukt patentkorker så jeg kan jekke kjappt og lukke igjen. Kjøle ned har jeg ikke prøvd. Det skal jeg prøve. Takker for tips
Tok nå to flasker, poppet en av dem og satte begge i kjøleskapet. Det er nesten 5mm bunngrums i dem. Den jeg poppet kom med en gang og store klumper begynnte å svømme umiddelbart. Blir spennende dette. Synd å måtte kaste 30 liter sider
 
Tok nå to flasker, poppet en av dem og satte begge i kjøleskapet. Det er nesten 5mm bunngrums i dem. Den jeg poppet kom med en gang og store klumper begynnte å svømme umiddelbart. Blir spennende dette. Synd å måtte kaste 30 liter sider
De bør kanskje stå 6-8-10-12 timer +
 
Hvis det ikke funker så slipp ut en noe fizz og prøv igjen, men da bør ikke flaskene være helt kalde for da er det mindre fizz å slippe ut.
Ja, var det jeg gjorde i går. Tok to flasker, slapp trykket på den ene og så satte jeg begge i kjøleskap. Skal åpne dem i morgen. Blir spennende :-D
 
Ja, var det jeg gjorde i går. Tok to flasker, slapp trykket på den ene og så satte jeg begge i kjøleskap. Skal åpne dem i morgen. Blir spennende :-D
Ok. Glemte å svare
Men her er svaret: dette var suksess!!!!!
Cideren er helt topp og krystall klar. Smaken er super og alt er bare gøy. Holder flasken litt på skrå når jeg åpner den og heller med en gang. Ingen oppbobling fra bunn. Superbra. Takker for at dere ikke lot meg sette denne på nytt. Det ville vært dumt
 
Tilbake
Topp