Sikkert et dumt spørsmål

jank

 
Er nettopp ferdig med mitt andre brygg på speidel, har merket at det blir veldig mye grums etter koking av humle, bør man sile vørteren over i gjæringskar eller ta med grumset ? Jeg silte det første og gjæreingen ser ut til å gå fint..
 
Vi har aldri silet. Lar det ofte bli igjen et par tre liter igjen i speidelen som helles ut i toalettet. Det følger alltid med noe humlegrums i gjæringsbøtta...
 
Knut1 skrev:
Vi har aldri silet. Lar det ofte bli igjen et par tre liter igjen i speidelen som helles ut i toalettet. Det følger alltid med noe humlegrums i gjæringsbøtta...

jeg siler heller ikke, men slenger bare alt oppi bøtten. Synes det ville være for trist å bare kaste ut god vørter når det meste legger seg til bunns i bøtten etterhvert uansett. er det noen grunn til å ikke gjøre det på denne måten?
 
Tilbake
Topp