1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen
  1. Stig - Marstein Hjemmebryggeri

    Registrert bruker

    Ferskingspørsmål! Skal til med batch #5 og 6 i morgen, skal brygge en IPA og en Bitter Ale. I IPA oppskriften jeg har tenkt å bruke står det at det skal tilsettes 0,6 kg Honning. I Bitteroppskriften står det 0,6 kg lys sirup. Når tilsettes sirup/honning? Under meskingen med maltet? Eller under kokingen? SKal det eventuelt løses i vann først?

    Takker for svar!  :help:
     
  2. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    For best mulig utbytte av smak, tilsettes siste 5 minutter av kok. :)
     
  3. Stig - Marstein Hjemmebryggeri

    Registrert bruker

    Takker! Røres/kokes det ut i vann først, eller går det rett fra boks og i koken?
     
  4. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Rett i kokekjelen, og rører mens du tømmer, for å blande.
    Personlig dypper jeg boksen, og tynner restene med vørter for å få med mest mulig :)
    Jeg er nok knipen :)
     
  5. Stig - Marstein Hjemmebryggeri

    Registrert bruker

    Rører mens du tømmer? Er redd for at i min Bratberg kompaktbrygger vil dette føre til at humlerestene som "pent" legger seg på bunnen blir med i gjæringskaret..??
     
  6. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Da kan du bare tilsette det litt før....
     
  7. Stig - Marstein Hjemmebryggeri

    Registrert bruker

Del denne siden