Siste prosjekt: Hellig St. Olavs brygg.

Siste prosjekt har jeg lagt fokus på det som er hovedingrediensen i øl: Vannet.

En drøy halvtimes kjøretur herifra, er det noe som heter St. Olavskilden.
Sagaen skal ha det til, at denne ble til i det Olav den hellige passerte Totenåsen oppover pilgrimsleden for 1000år siden.
Han og følget sitt ble tørst. For å gjøre noe med dette, slo Olav Den hellige i berget og ut rant rent kildevann.
Vannet fra denne kilden skal være hellig og ha en helbredende kraft.

Så dette "hellige" vannet må jo prøves å brygge på, for å se hvordan helligdommen lar seg kombinere med øl.

IMAG0344.jpg

Les mer om St. Olavskilden her: http://no.wikipedia.org/wiki/Olavskilder

Oppskriften var enkel:
  • Ca 21liter hellig vann fra St. Olavskilden.
  • 1X Coopers Lager maltekstrakt
  • 1,5kg lys maltekstrakt fra Vin og Bar

Jeg lagde to like batcher i hvert sitt gjæringspann så dette kan nok ganges på 2.

Dette har nå stått i et par uker på rundt 16'C, og har nok tilsvarende tid igjen. Før det havner på hvert sitt corneliusfat. Så langt har det gått bra, og det hellige vannet ser absolutt bryggbart ut ;)

I mellomtiden har jeg jobbet litt med etiketten til dette hellige brygget:

Stolavslsized.jpg


Kommer tilbake til det endelige resultatet når dette har blitt helt ferdig.
Så da får vi se om hvilken effekt dette hellige og helbredende vannet har når man har brygget øl av det.
Enten så blir det noe som man ikke får noe bakrus av, og styrker deg jo mer du drikker. Eller så har helligdommen blitt til et hedningsbrygg når hellig vann kombineres med noe så uhellig som alkohol ;)
 
Tilbake
Topp