Hanen
Norbrygg-medlem
Har et fat red IPA stående. Vært veldig god hele veien men plutselig en dag ble den udrikkelig. Gikk en snau uke fra veldig bra til helt usmakelig. Fatet har stått samme plass hele tiden. Det er en hendelse som skjedde for noen måneder siden som får meg til å stusse. Sikkerhetsventilen hadde knukket i plasten og var helt borte. Ølet var dødt og det var et hull rett ned til godsakene. Sikkert mye co2 i kjøleskapet siden hele sodastream flasken tømte seg men lell.
Byttet sikkerhetsventil og karbonerte på nytt.
Kan ølet ha startet å oksidere fra toppen og nedover og ført til en lagdeling inni fatet med oksidert og ikke oksidert væske?
Har opplevd noe liknende med frysing av et fat en gang. Vannet fryser ut og legger seg i toppen som slush. Hvis man da tiner opp igjen vil man kanskje også oppnå en lagdeling med vann på toppen og sterk øl i bånn?
Byttet sikkerhetsventil og karbonerte på nytt.
Kan ølet ha startet å oksidere fra toppen og nedover og ført til en lagdeling inni fatet med oksidert og ikke oksidert væske?
Har opplevd noe liknende med frysing av et fat en gang. Vannet fryser ut og legger seg i toppen som slush. Hvis man da tiner opp igjen vil man kanskje også oppnå en lagdeling med vann på toppen og sterk øl i bånn?