Det er en spennende tid hvor også vi skal starte opp med brygging. Vi er to karer som skal brygge i 70-80 liters kjele. Vi tenker BIAB i første runde.
Jeg vil gjerne ha råd fra dere i valg av utstyr.
KJELE:
Vi vurderer Blickmann Boilmaker 75 liter eller vanlig tykkbunnet kjele 78 liter (med etterpåmontert kran og termometer).
Hva ville dere valgt? vi skal brenne på gass nå til å begynne med.
GASSBRENNER:
Pga foreløpig kun 10 AMP i huset må vi koke i løen på gass. Som dere ser, store kjeler på 70-80 liter. Hvor stor brenner trenger man og anbefaler dere noe spes?
Bør man ha flere gassbrennere i prosessen?
KJØLING AV VØRTER
Når man koker slike mengder, ville dere utelukkende valgt platekjøler, eller kan man få store spiralkjølere? eller flere spiralkjølere?
Hadde vært greit å slippe unna arbeidet med å holde platekjøleren rein...
KJØLESKAP TIL GJÆRINGEN:
Vi vil modernisere et kjøleskap med varmeelement og tempstyring STC-1000. Noen spesielle råd her?
Hvor stor er en gjæringsbøtte på 60 liter? får man plass i et vanlig kjøleskap?
Jeg vil gjerne ha råd fra dere i valg av utstyr.
KJELE:
Vi vurderer Blickmann Boilmaker 75 liter eller vanlig tykkbunnet kjele 78 liter (med etterpåmontert kran og termometer).
Hva ville dere valgt? vi skal brenne på gass nå til å begynne med.
GASSBRENNER:
Pga foreløpig kun 10 AMP i huset må vi koke i løen på gass. Som dere ser, store kjeler på 70-80 liter. Hvor stor brenner trenger man og anbefaler dere noe spes?
Bør man ha flere gassbrennere i prosessen?
KJØLING AV VØRTER
Når man koker slike mengder, ville dere utelukkende valgt platekjøler, eller kan man få store spiralkjølere? eller flere spiralkjølere?
Hadde vært greit å slippe unna arbeidet med å holde platekjøleren rein...
KJØLESKAP TIL GJÆRINGEN:
Vi vil modernisere et kjøleskap med varmeelement og tempstyring STC-1000. Noen spesielle råd her?
Hvor stor er en gjæringsbøtte på 60 liter? får man plass i et vanlig kjøleskap?