Skal jeg flaske ølet?...

Hallstein

Norbrygg-medlem
Har brygget en belgisk dubbel...
Ølet har nådd FG, og har stått i 2 uker nå. Jeg har brukt WLP530. Kreusen er snart helt borte fra ølet.
Problemet er at det har luktet litt småfælt under gjæringen (ikke fryktelig fælt, men fælere enn hva jeg er vant til fra WLP001 o.l.)
Lukten var verst under primærgjæringen, og gav seg etter hvert. Nå er den nesten helt borte. Ølet smaker ok.

Bør jeg vente til lukta er HELT borte før jeg flasker? Problemet er at jeg allerede har avtalt med de andre bryggerne at de skal komme i morgen, da jeg tenkte det skulle ordne seg til nå, noe det delvis har gjort.

Vil ølet bli ødelagt om jeg flasker det mens det enda har litt av denne rare lukten?
 
WLP530 kan lukte litt, ja. Epler, pærer, Banos. Den kan også finne på å slappe litt av før den setter inn sluttspurten og gjærer ut mye, mye mer. To uker burde være mer enn nok, men spørsmålet du må stille deg er: «Do I feel lucky?» Vel, gjør du?

Lukten vil ikke ha noe å si for flaskingen. Den vil endre seg under karbonering og lagring.
 
Vel, FG er 1.005, så jeg er relativt overbevist over at den er ferdig..... :p

FYI : OG er 1.064,
80% pils
4,4% carapils
2,2% special B
13,3% Mørk kandisirup.
mesket kaldt. (64-65 grader ca.)

Ble relativt lys. Litt som Chimay Rouge.
 
Tilbake
Topp