Hei! Jeg har nylig kommet i gang med denne morsomme hobbyen hjemmebrygging er, og vi skal vel om ikke så lenge i gang med enda et brygg.
Har vært inne på forumet her å lest en god del om alt mulig som jeg føler er nyttig å vite, samt sett endel videoer om brygging på både youtube og ellers på nett.
Sitter nå å ser litt på oppskrifter her på forumet (APA'er), samtidig som jeg leker meg i trial utgaven av beersmith, og ser at de fleste oppskriftene er basert på rundt 20L batcher, og da kommer spørsmål nummer en frem, er det virkelig så enkelt som å bare doble alt for å få en dobbelt så stor batch eller er det noen spesielle hensyn man må ta?
Når det kommer til selve ingrediensene så ser jeg at blant annet at humler med likt alfasyreinnhold som i oppskriftene ikke alltid er å finne i norske nettbutikker, hvordan løser jeg det? Skalerer jeg da bare opp og ned på bitterhumlene i oppskriften for å treffe på IBU, eller har det mye å si for aromaen også slik at jeg må øke eller minke like mye på både bitter og aromahumlene i oppskriften?
Har vært inne på forumet her å lest en god del om alt mulig som jeg føler er nyttig å vite, samt sett endel videoer om brygging på både youtube og ellers på nett.
Sitter nå å ser litt på oppskrifter her på forumet (APA'er), samtidig som jeg leker meg i trial utgaven av beersmith, og ser at de fleste oppskriftene er basert på rundt 20L batcher, og da kommer spørsmål nummer en frem, er det virkelig så enkelt som å bare doble alt for å få en dobbelt så stor batch eller er det noen spesielle hensyn man må ta?
Når det kommer til selve ingrediensene så ser jeg at blant annet at humler med likt alfasyreinnhold som i oppskriftene ikke alltid er å finne i norske nettbutikker, hvordan løser jeg det? Skalerer jeg da bare opp og ned på bitterhumlene i oppskriften for å treffe på IBU, eller har det mye å si for aromaen også slik at jeg må øke eller minke like mye på både bitter og aromahumlene i oppskriften?