Skotsk 80/-

arvidg

Norbrygg-medlem
Hei!

Tenkte jeg skulle prøve meg på en skotsk ale til helga, og lurer på om det høres ut som jeg er på rett spor med dette:

Volume: 25 liters
OG: 1044
FG: 1012
Alcohol: 4.3 % by vol.
Colour: 58 EBC (Dark brown)
Bitterness: 25 IBU
BU/GU: 0.56

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g
Amber Malt 125 EBC 300 g
Crystal Malt 135 120 EBC 300 g
Chocolate Malt 1200 EBC 300 g
Mash schedule: 69°C 90min

Hops
Fuggle 5% alpha 40 g 60 minutes
Fuggle 5% alpha 15 g 15 minutes
Fuggle 5% alpha 15 g 5 minutes

Fermentation
Yeast: WLP028 Edinburgh Ale

(Kan jeg forresten klare meg med S-04 her, eller er gjærtypen viktig?)
 
Kjetil S skrev:
Jeg vil ikke uttale meg om autentisiteten, men det der blir altfor mye chocolate malt.

Hm.  Ja, det blir det sikkert.  Gå ned til 100g Chocolate Malt, eller kanskje til og med Pale Chocolate Malt?  :help:
 
Tilbake
Topp