Skum

Vil gjerne høre med dere som har litt peiling på ølbrygging..Jeg er nybegynner på dette. Problemet mitt er når jeg åpner flaskene så skummer de seg nesten tomme. Så jeg lurte på hva som skjer?
 
Høres ut som et problem med overkarbonering. Kan du fortelle litt mer om hvordan du flasker? Øltype, FG, sukkermengde, renhold etc..
 
Det er en Festival premium ale. FG kom ut på 1011, ble lagre på 07 flasker med to coopers carbonations drops. Jeg mener selv at renholdet var bra nok, men jeg kan jo ta feil.
 
Har ikkje sjølv brukt coopers drops. Men vist det er overkarbonert på grunn av sukker vil skummet legge seg etter kvart.
Me har sett at vist det er infeksjon har vi skumm som er meget fast og ikkje vil legge seg. Sågar henge fast i glasset. ( slik som på nokre øl typer fx hveteøl )
Då dette er ein pale ale skal den ha skumm som legger seg. Forsøk å tapp i ein mugge å sjå om det etter 5-10 min har normalisert seg.

frå min HTC "smart-tellefon "
 
Tilbake
Topp