Heisann
Stolt innehaver av et 30l fat med eget brygg. "Byggesettøl" Santas Winter Warmer som smaker helt utmerket. Tappet dette på et 30l brygerifat, karbonisert i kjøleskap ca 5-6 grader med trykk på ca 1-1,5 bar. Har et helt vanlig Rignes krustappetårn med standard pub-tappekran. avstand fra fat til tårn ca 1,5 m, det går vannkjøling langs ølslange helt frem til tårnkranen. Har ca 5 meter med gjennomsiktig slange, innvendig diameter på 6 mm. liggende inne i kjøleskapet for å prøve og få bugt med skumhelvetet. I slangen har jeg ikke anntydning til bobbler eller skum. Når jeg tapper så freser/knitrer det i selve kranhodet, og det som kommer ut er VELDIG mye skum (jeg har drevet egen bar i mange år og skulle kunne tappe øl). Det hjelper lite om jeg prøver og regulere med den lille kranen. Det virker som det skjer noe rart i hodet på tappetårnet/tappekranen. Alle gode forslag mottas med takk ;-)
Beste hilsen tørst Romsdaling :biersmile:
ps: Åpner selvfølgelig kranen helt opp ved tapping
Stolt innehaver av et 30l fat med eget brygg. "Byggesettøl" Santas Winter Warmer som smaker helt utmerket. Tappet dette på et 30l brygerifat, karbonisert i kjøleskap ca 5-6 grader med trykk på ca 1-1,5 bar. Har et helt vanlig Rignes krustappetårn med standard pub-tappekran. avstand fra fat til tårn ca 1,5 m, det går vannkjøling langs ølslange helt frem til tårnkranen. Har ca 5 meter med gjennomsiktig slange, innvendig diameter på 6 mm. liggende inne i kjøleskapet for å prøve og få bugt med skumhelvetet. I slangen har jeg ikke anntydning til bobbler eller skum. Når jeg tapper så freser/knitrer det i selve kranhodet, og det som kommer ut er VELDIG mye skum (jeg har drevet egen bar i mange år og skulle kunne tappe øl). Det hjelper lite om jeg prøver og regulere med den lille kranen. Det virker som det skjer noe rart i hodet på tappetårnet/tappekranen. Alle gode forslag mottas med takk ;-)
Beste hilsen tørst Romsdaling :biersmile:
ps: Åpner selvfølgelig kranen helt opp ved tapping