Har 50L kjele som jeg mesker i samt 50L kjele til koking. Jeg lager alltid batcher på ca 25L. Plages litt med dårlig utbytte i dette oppsettet så skal prøve meg litt fremover for å forbedre OG. Partiskyller nå men har også tenkt å skylle kontinuerlig for å se om dette bedrer utbytte, samtidig som jeg sirkulerer.
Det jeg lurer på er hvor lenge bør jeg skylle og hvor mye vann skal jeg bruke? Er det noen tommelfingerregel på dette? Har lest litt forskjellig om dette på forumen. Jeg har lest noe om at man bør skylle med så mange liter man vil ha vørter før kok men jeg synes det blir ekstremt mye vørter som må kokes ned. Gjelder dette også partiskylling? Etter mine beregninger ender jeg på 38L vørter til kok på 11 kg malt, og da blir det å ta timesvis for å koke ned.
Noen forslag?
Det jeg lurer på er hvor lenge bør jeg skylle og hvor mye vann skal jeg bruke? Er det noen tommelfingerregel på dette? Har lest litt forskjellig om dette på forumen. Jeg har lest noe om at man bør skylle med så mange liter man vil ha vørter før kok men jeg synes det blir ekstremt mye vørter som må kokes ned. Gjelder dette også partiskylling? Etter mine beregninger ender jeg på 38L vørter til kok på 11 kg malt, og da blir det å ta timesvis for å koke ned.
Noen forslag?