Med all respekt, dette er ikke et eksempel på hvordan kommersielle bryggerier fyller flaskene sine. Helt unødig eksponering for oksygen, og for bryggerier som skal ha flaskene sine stående i månedsvis i varme butikk hyller er det en dårlig ide.
Sjekk del nr. 2 av videoen der munnen brukes til å blåse luft inn i flaskefylleren . Lurer på om Mattilsynet ville ha noe å si til den prosedyren.
Når det er sagt så vil en ettergjæring på flaske fjerne noe oksygen, hvor mye er avhengig av headspace etter fylling samt oksygen nivået i ølet når det tappes. Beste råd for en hjemmebrygger er å minimalisere oksygeneksponering,lagre kaldt og ev. drikke før det blir merkbart dårlig. Men eksemplet i videoen var ikke til etterfølgelse for noen.
Profesjonelle tappelinjer opererer med <0.5 ml oksygen i headspace etter fylling.
Leek brewery er et kommersielt bryggeri, og de fylte 130.000 flasker på denne måten i 2010. Aner ikke om de fortsatt gjør det på samme måte, men et kjapt søk viser at tappeutstyr som dette selges til mikrobryggerier.
Mitt poeng var at sammenliknet med tapping som dette, så er neppe litt bobling i hevert ved omstikking et problem når ølet skal karboneres naturlig. Ølet blir helt sikkert ordentlig godt.