Tittelen sier vel det meste. Jeg har etter egen og andre's meninger laget god øl flere ganger, men etter egen nese så syns jeg mengden med humle-aroma har vært laber.
Hvis jeg bruker for eksempel Hansa IPA og Brew dog punk IPA (ikke gamle flasker) som referanse punkt så ligger langt unna.
I mitt hode burde humle-aroma være noe vi som hjemmebryggere klarer like bra, fordi det går som regel kortere tid fra jeg starter å brygge til ølet er i mitt glass, enn hva det gjør for den gj.snittlige ølen jeg kjøper i butikken.
Så spørsmålet mitt er hva er de mest typiske måten en hj.brygger mister aroma på?
Det andre er om det at jeg ikke bruker full-kok har noe å si på resultatet? Jeg koker 11 liter som regel og tilsetter ekstrakt, deretter vann opp til 20-23 liter. Jeg koker med IBU 1,04 og tilsetter resten av ekstraktet etter kok.
Det tredje jeg lurer på er om det å tørr-humle i en humle-pose har veldig mye å si? Til Punk IPA'en hev jeg 130 gram humle inn i denne posen, og resultatet av dette var ganske beskjedent.
Hvis jeg skal si noe så føler jeg humle-smaken og fruktigheten kommer mye mer frem enn aromaen..
Tips og triks mottas med takk!
Hvis jeg bruker for eksempel Hansa IPA og Brew dog punk IPA (ikke gamle flasker) som referanse punkt så ligger langt unna.
I mitt hode burde humle-aroma være noe vi som hjemmebryggere klarer like bra, fordi det går som regel kortere tid fra jeg starter å brygge til ølet er i mitt glass, enn hva det gjør for den gj.snittlige ølen jeg kjøper i butikken.
Så spørsmålet mitt er hva er de mest typiske måten en hj.brygger mister aroma på?
Det andre er om det at jeg ikke bruker full-kok har noe å si på resultatet? Jeg koker 11 liter som regel og tilsetter ekstrakt, deretter vann opp til 20-23 liter. Jeg koker med IBU 1,04 og tilsetter resten av ekstraktet etter kok.
Det tredje jeg lurer på er om det å tørr-humle i en humle-pose har veldig mye å si? Til Punk IPA'en hev jeg 130 gram humle inn i denne posen, og resultatet av dette var ganske beskjedent.
Hvis jeg skal si noe så føler jeg humle-smaken og fruktigheten kommer mye mer frem enn aromaen..
Tips og triks mottas med takk!